Da li ste spremni za još jedan krug Retro Merkura?

Merkur je planeta svih oblika komunikacija, saobraćaja, čitanje, pisanje, govor, manuelni rad, kako funkcioniše naš um, predstavlja bliže rođake, komšiluk, kraća putovanja, trgovinu, zdravlje, tajne veze, decu, dokumenta, učenje, medije, ulazna vrat našeg doma, tajne neprijatelje naše kuće… kada je njegovo kretanje retrogradno onda svi nekako zatreptimo i pitamo se šta će nam se desiti u toku tog perioda njegovog kretanja.

To je svakako period kada moramo da završimo ono što smo počeli a nismo stigli ili su nas vetrovi sudbine odveli na drugu stranu. Za one koji su bili ,,mrtvi,, za vreme direktnog hoda nije povoljno da sada pokreću nove poslove, da se čuvaju dokumenta, da misli budu čiste, nervoze manje da bi se zdravlje očuvalo. Oprez u saobraćaju je najnaglašeniji. Kada je Merkur u znaku Lava onda će nam centralna tačka biti povezana za oblast ljubavi i dece, našim talentima, kreativnišću, životnom energijom. Stoga, moramo oprezno da koristimo ovaj aspekat koji će se pomešati i sa pomračenjem Meseca, našim emocijama koje moramo i te kako da kontrolišemo.

Retrogradni Merkur kroz znake:

OVAN
Merkur kroz peto polje ljubavi Ovnu će pružiti šansu povratka stare emotivne veze, oprost ukoliko je raskid bio, pokušaj da se rečima na lep način reši prošlost.

BIK
Za Bika je ovo period kada mora da menja stvari vezane za dom, kuću, privatan posao. Jedan član porodice bi morao da započne novo životno poglavlje koje će se definitivno odigrati u ovom periodu. Treba biti pažljiv učen, razuman. Povesti računa o nekretninama, posebno ako kupujete stan, kuću.

BLIZANCI
Kako je Merkur vaš prirodni vladalac onda ćete sigurno morati mnogo toga da započnete. Neće vam biti lako jer ćete osetiti pritisak autoriteta ali ćete se izboriti sa tim problemom i dokazati da ste ipak veliki mag posla i neko bez koga se ne može.

RAK
Mislićete samo o novcu i na način kako da se zaradi. Prepreke postoje u načinu stvaranja tog dobitka. Moraćete da potražite pomoć nekog ko je iskusan u tom poslu koji radite kako biste lakše savladali problem ili bar naučili nešto više o tome.

LAV
Retro Merkur je baš u vašem sazvežđu i za Lava veliki životni test. Od ljubavi do mržnje tanka je linija. Za oni koji se zaljubljuju imaće fatalni susret ali ipak neka sačuvaju razumnost. Mnogi će imati uspeh u poslu, čak će ih i javnost zavoleti a popularnost raste.

DEVICA
Ovo je jedan od težih perioda za ovaj znak. Vaš vladar Merkur je u 12 polju, jednom od najtežih, jer predstavlja sve zatvorene prostore, tajne neprijatelje, bolnice, lošu psihu, nestabilnost. Verovatno ćete morati da napravite pauzu na polju posla ili da odustanete od velikog projekta. Ljubavna veza u kojoj se nalazite je ipak nešto što nije deo vaše duše ali ćete morati da odradite tu karmu da biste mogli da idete dalje.

VAGA
Ne osećate da ste primili dovoljno ljubavi od voljene osobe, želite još ali nije vreme da to kažete. Morate biti svesni da je partner taj koji prvi treba da pokrene emociju. Čuvajte se lažnih reči prijatelja.

ŠKORPIJA
Karijera vam je važna ali je možete ugroziti zbog ljubavne veze u kojoj se nalazite. Morate obratiti pažnju na svoje zdravlje ili na zdravlje osobe koje je pored vas. Previše ste energični i teško vam je da se osamostalite već volite da držite sve pod kontrolom a to je ipak veliki stres.

STRELAC
Za vas je ovo period kada treba da se opustite i pokrenete na odmor. Uticaj retro Merkura na Strelca može samo da mu donese opuštanje.

JARAC
Jarac je uvek aktivan a ovaj period je važan jer ćete uraditi važnu životnu stvar, sudbinsku. Možda želite potomstvo ili želite da kupite nekretninu. Ne žurite, do 19. avgusta već ćete naći rešenje.

VODOLIJA
Kod vas se sve odvija na polju partnerstva. Razvod braka, raskid veze, razočarenje u novo poznanstvo je nešto što morate da istrpite. Vi ste jak i harizmatičan znak, to će vam pomoći da se stabilizujete.

RIBE
Posao menjajte ili se povucite i poslušajte glas svoje intuicije. Ukoliko imate problem sa zdravljem obavezno posetite specijalistu.

Piše astro-numerolog Darka Cvetković 0906 260 260 lokal 207

Podelite ovo na društvenim mrežama!

Related Posts