Šta se dešava na nebu danas?

Na astro nebu se gotovo svakodnevno dešavaju promene, u vidu tranzita određenih planeta i položaja zvezda. To utiče na senzitivnost određenih horoskopskih znakova, ali i na događaje koji se odigravaju kroz neminovnost dnevne astrološke konstalacije. Ovde možete pročitati o dnevnom tranzitu koji trenutno ima uticaj na neke od horoskopskih znakova. 

Venera naspram Pluton tranzita dodaje intenzivan pritisak na vaše najbliže odnose. Niotkuda se vi ili vaš partner može osećati krajnje sumnjičavo, ljubomorno, posesivno ili preteće. Onda ćete se iznenada možda suočiti sa nekom dramskom vezom zbog manipulacije ili igranja moći.

Opsesije i kompulsivne atrakcije su druge mogućnosti koje mogu dovesti do opasnih poslova. Čak i ako je samac, treba voditi računa kada se zabavljaju zbog mračnih sila koje deluju na podsvesnom nivou. Pod ovim uticajem je uobičajeno da se odmah zaljubite u nekoga ko vas koristi.

Takođe je moguće da vaša povećana moć privlačenja može ići u vašu glavu. Izvršavanje vaših moći nad slabijom osobom da bi ispunili svoje intenzivne želje ne bi pomoglo evoluciji vaše duše. Svaka neuravnoteženost moći u vašim ljubavnim odnosima će biti istaknuta.

Najbolji način da se uhvatite u koštac sa svim snažnim osećanjima je da utvrdite odakle dolaze. Budite otvoreni i iskreni sa svojim partnerom i trebali biste biti u stanju da se pozabavite bilo kakvim pitanjima moći i kontrole, a da niko od vas ne pribegne subverzivnim taktikama.

Sunčeva konjunkcija Merkur tranzita stavlja fokus na vaše razmišljanje i komunikaciju, čineći ovo mentalno veoma zauzetim vremenom. Vaš um će biti na lopti koja favorizuje puno interakcija.

Merkur vlada komunikacijom, racionalnošću i rezonovanjem.  Brz je, živahan, prilagodljiv, promenljiv, bez emocija i znatiželjan. Želećete da razgovarate i započnete razgovore o temama koje vas zanimaju i zato što se jasno izražavate i razmišljate, ovo je idealno vreme da napravite planove i započnete poslovne dogovore, pregovarate, kupujete i prodajete.