Godišnji horoskop za 2019. godinu – Mundana astrologija

Tokom godine važno je gde se u nekoj godini nalazi Jupiter. On je dobrotvor i na osnovu njega tumačimo kakva će nam godina biti, zapravo kolika će nam sreća biti.

U trenutku kada sat otkuca ponoć ascedent će biti u znaku Vage a Sunce u konjunciji sa Saturnom u Jarcu, Mesec u Škorpijonu. Sve ukupno je da će ceo svet tražiti pravdu koja očigledno nije bila nikako dostupna ili rešavana tokom ne samo predhodne godine već godinama u nazad. Jupiter koji je u svom sedištu u Strelcu iznad svega ima potrebu da se istakne moralom i pravdom dok će Sunce u Jarcu znati kako da to kanališe, posebno kako je u direktnom aspektu sa vladarem Saturnom. Ovo je vreme teških dana ali rad, disciplina i gvozdena volja mogu negde na kraju da donesu rezultate. Mesec koji predstavlja narod u znaku Škopijona ima najteži aspekat. Jedan od najvećih proroka Nostradamus nije voleo Mesec u Škorpiji. To je Mesec čišćenja ali na jedan težak i bolan način. Planeta će doživeti transformaciju kroz mnoge narode, kroz istrebljenje jedog a stvaranje nekog novog naroda. Iako je ovo teško reći to je nešto što je planirano čak 100 godina u nazad. Saturn u svom sedištu predstavlja karmu, prošlost, ono što nije savladano, naučeno ranije a sada mora da izađe u javnost, mora da se stabilizuje. Ovo je vreme gde treba učiti, baviti se istorijom i lekcijama koje su nekada davno bile važne a sada se ponovo javljaju kao potreba da ,,obnovimo gradivo”.

Svet negde najviše zanima šta će se dešavati sa migrantima kojih je sve više i više. U Evropi možemo i dalje da očekujemo njihovu potrebu za begom i odlaskom u neki bolji svet poput zapadnih Evropskih zemalja, međutim neće naići na dobrodošlicu i prijem koji sanjaju. Saturn u konjunkciji u Jarcu i približavanju ka planeti Pluton ne daje smiraj već istrebljenje. Nažalost moramo reći da će ovo ličiti na neki oblik logora ili nasilnog proterivanja. Mnoge izbeglice će morati da se vrate na staro ili na svoj izvor baš kao što je i Saturn vraćanje na staro, tako će i oni morati da prihvate odgovornost za svoju državu i bore se za slobodu i nezavisnost.

Indeks:

NEMAČKA / FRANCUSKA / SPANIJA / VELIKA  BRITANIJA  –  ENGLESKA / SJEDINJENE AMERIČKE  DRŽAVE / RUSIJA  i  KINA / REGION / SRBIJA /

NEMAČKA

Jedna od najvažnijih zemalja i dešavanja tokom godine biće povezano sa Nemačkom. Skoro do 7. marta će biti naglašeno jako nacionalističko ponašanje nemačkih ekstremista koji će sve vreme dok je Uran u tom svom poslednjem boravištu u znaku Ovan podstaći njihov osećaj za slobodom Nemačke i ,,oslobođenjem od izbeglica i njihove tiranije” kako oni navode. Angela Merkel će imati godinu koja je važna za njenu političku karijeru jer ako se ne izbori sa problemom ekonomije Nemačke, nacionalistima, njoj se smeši kraj ako ne i pre kraja tekuće godine. Treba napomenuti da Nemačka ulaskom Urana u znak Bik može da finansijski oslabi. To ne znači da će propasti ili nestati već da standard koji je bio i disciplina nije za Nemce ono što su dugo imali posle drugog svetskog rata. Početak godine će biti obeleže eklipsama ili pomračenjima Sunca i Meseca već tokom januara. Pomračenje Sunca 5. Januara u znaku Jarac daće burno dešavanje u zemlji i to će već biti početak velikih problema za Nemačku. Nemačka će morati da menja zakon i uvede restrikcije na mnogim životnim poljima za građane. Sredina godine je karakteristična za odnos sa drugim evropskim zemljama pa i sa Rusijom od koje će u nekom trenutku tražiti pomoć. Odnosi sa Francuskom će biti bolji ili bar prividno bolji. Rešenja za migrante, životni standard neće baš imati ni jedni ni drugi.

FRANCUSKA

Francuska koja je rođena u znaku Lava ima za predsednika osobu koja ima Mars u Lavu. Emanuel Makron je Strelac sa podznakom Jarac i Mesecom u Biku. Tranzitni Jupiter kroz Strelac i prelazak preko njegovih natalnih planeta u znaku tražiće da se Makron, posveti zakonima u zemlji i pooštri mere koje su do sada bile. Čovek koji ima Mesec opozicija Uran u natalnoj karti svakako mora da doživi neku vrstu  ,, svađe” sa svojim narodom. Kako je taj Mesec u polju medija on će biti oštar na rečima ali će isto doživeti od svog naroda. Ovo je čovek koji i te tako može da iritira naciju pa i svet i zbog toga mu predstoji opasnost od medijskog linča ali i aspekti koji su povezani sa saobraćajem su veoma osetljivi i opasni. Posebno je akcenat na avionsku nesreću letom iznad reke ili vode. Makron tokom godine ima izazovne aspekte od tajnih udruženja, grupa, organizacija. U njegovoj vladi postoji osoba koja je starija od njega i koja će se pokazati kao njegov politički suparnik. Ipak najizazovnije aspekte će imati krajem 2019. godine i tokom 2020.godine kada mu predstoji ili napad ili pad sa vlasti. Francuska kao zemlja i građani neće moći da pronađu neki svoj put srećnijeg života pa i onog materijalnog tokom godine, već će biti obeležena štrajkovima ali i elementarnim nepogodama. Gradovi , sela, manja mesta će biti na udaru elementarnih neprilika. Najveća opasnost je tokom jula meseca kada se pojavi solarna eklipsa koja će se dešavati u dvanaestom polju opasnosti i tajnih neprijatelja horoskopa Francuske.

Nemačka i Francuska će imati najveći problem sa migrantima, štrajkovima, lošom finansijskom situacijom. Obe zemlje će biti primorane koliko one to htele ili ne da zatraže pomoć Rusije i da češće razgovaraju sa predsednikom Putinom o daljoj sudbini države.

ŠPANIJA

Ulaskom Urana u znak Bik u stanju njegovog takozvanog pada za Španiju znači opasnost od separatizma. U prošlom veku kraj marta 1935. godine  Uran je ušao u znak Bik a podstakao vladavinu tokom  februara 1936. g  rimokatoličkog kleronacionalizma Frasiska Franka. Ovaj podatak  je važan jer se sada istorija ponavlja kada imamo ponovo ulazak Urana u znak Bik i nove probleme sa kojima će se Španija suočavati. Tokom tog tranzita Španija će imati problema sa separatizmom, kako svojim tako i sa migrantima. Naredna godina može biti još uvek godina kada se stvari zahuktavaju ili spremaju za raspad države. Naravno da će biti teško ostvarljivo za one koji to žele jer će se baš kao nekada umešati Velika Britanija i Francuska kao lažni prijatelji ali neće izostati ni Rusija i Amerika kao faktor stabilizacije. Španija će realno imati ekonomskih problema, nažalost želja za uzimanjem ili otimanjem dela zemlje neće se umanjiti ili nestati ali biće dovoljno napetosti u samoj Evropi zbog njihovog stanja u državi.

VELIKA  BRITANIJA  –  ENGLESKA

Britanija će se i te kako suočavati sa posledicama bregzita. Njihov izlazak iz EU značiće samo ponovo problem sa Škotskom ali i Velsom. Iako to pitanje nije bilo važno – sada se stvari menjaju. Baš kao što je njivo ujedinjene nastalo sa Irskom sada posle toliko godina Škotska i Vels će tražiti svoje pravo za državnost. To se neće desiti u ovoj godini jer je Saturn u Jarcu u svom sedištu a Britanija je Jarac, baš kao što je i kraljica podznak  Jarac ali ovi aspekti ukazuju na početak kraja. Engleska će pre svega imati problem sa klimom, dve planete u svom sedištu Saturn i Jupiter će doneti promene koje će pre svega severna Evropa posebno osetiti. Razlike u temperaturi će biti u odnosu na predhodne godine mnogo veće, moguće su i poplave. Englezi će imati tokom leta loše aspekte što se tiče terorizma iako je realno teže izvesti nešto veće zbog bekstva ali da će biti problem sa napadima i pretnjom to će se sigurno desiti. Finansije će biti otežane, mnoge dugove će morati platiti ali je još uvek to sve podnošljivo.

Englesko kraljevstvo će imati problem sa starijom osobom u porodici ili sa osobom druge boje kože. Moguće su bolesti ili stradanje. Mesec u Raku Britanije pokazuje upravo ove događaje a posebno u periodu pomračenja Sunca, dok će se pomračenje Meseca dešavati u znaku Jarca gde su opet napadnuti aspekti kraljevstva. Britanija može da ,,izgura“ 2019. godinu ali sve je to početak burnih godina koje su tek pred njima.

SJEDINJENE AMERIČKE  DRŽAVE

Amerika mora da prođe ono što nije prošla više od 150 godina još od građanskog rata severa i juga. Jupiter u znaku Strelac će tokom godine prolaziti ascedent ili podznak natalne karte Amerike što će oboležiti sve što je tipično za taj znak a pre svega zakon i novac jer u Americi jedini i pravi zakon je novac! Strelac je znak koji predstavlja druge zemlje, sve što je veliko, sve što je na daljinu, pa će glavni događaji biti povezani sa migrantima iz južne Amerike. Migracija će i dalje navaljivati da uđe u državu ali se neće dobro provesti. Pre svega prave se zidovi, ograde /Saturn/ u bliskom aspektu sa Plutonom / sa bodljikavim žicama koje asociraju na logor, zatvor /. Ovakvo stanje će biti i na dalje – bar dok je Tramp predsednik. Strelac kao znak predstavlja oružje a to je savremena puška – snajper / na daljinu / a ono što je važno istaći da se ovaj aspekat mora izraziti kao negativni aspekat posebno na početku godine kada će biti pomračenje Sunca u znaku Jarac na 15 stepenu koji će tada praviti ekzaktni kvadrat sa natalnim Saturnom Amerike iz desetog polja. Iako deseto polje predstavlja predsednika neće tolika opasnost biti za njega u tom trenutku, sem štarjkova i nezadovoljstva naroda, mnogo opasniji aspeka će biti za ljude koji su crne rase, tamna koža, starosedeoce, meksikance /Saturn/ i sve one koji budu hteli nelegalno da se dokopaju Sjedinjenih Država i rizika da budu upravo stradalnici na samoj granici. Veća opasnost za samog predsednika i njegov život će biti tokom leta za vreme pomračenja Sunca u znaku Raka ili znaku države. Međutim kako je ovo treća godina vladavine, nekako istoriski se pokazalo da je to najkritičnija godina za sve predsednike do sada. Kako se stalno pominje atentan na Trampa, realni aspekti za to su kraj godine i onog momenta kada Saturn bude pravio opoziciju sa na natalnim Plutonom i Marsom tokom 2020.godine. Interesantan je podatak da u  jednom trenutku astrološki se poklapaju horoskopi predikcija Trampa i natalni horoskop čuvenog i jednog od najomiljenijih predsednika Amerike i dan danas Džona F. Kenedija.

Amerika će imati problem sa istočnim svetom a biće stalna napetost od sukoba sa Korejom. Nažalost vidi se i problem sa Turskom. Koliko god Turska bude jačala toliko će Amerika nastojati da je zaustavi iako će sve izgledati prijateljski. Pored bliskog istoka kao  neko ustaljeno ratno polje, loša karma će stići i Afriku. Koliko će sve izgledati kao velika briga za narod i bolji život,  realno sa velikim astrološkim kvadratima na nebu tokom 2019. god. neće biti ni malo dobro. Narod generalno neće biti zadovoljan a to će se videti kroz njihov bunt i štrajkove za bolji život.

RUSIJA  i  KINA

Ledena kraljica ostaje sama i najjača. Rusija iako sigurna u sebe će imati bez obzira na sve, težu godinu. Njeno suočavanje sa ostatkom sveta će biti veliki napor i preispitivanje snage i autoriteta. Rusija će morati zajedno sa Kinom da bude balans celom svetu. Rusija kao vojno najmoćnija svetska sila a Kina kao ekonomska. Veliki problemi će biti ponovo sa istočnom Evropom. Slovačka, Poljska, Ukrajina će biti non stop pod pritiskom Britanije i Amerike i praviti loše odnose sa Rusijom i Kinom. To će praviti tenziju i stalna ucenjivanja. Zbog toga će morati češće da se sreću velike sile kako bi napravile mir i obezbedile sigurnost u svetu. Interesantno je da će Australija imati dosta terorističkih napada zbog toga što su ostrvski kontinent jer su pod uticajem Neptuna a tokom godine će praviti kvadraturu sa Jupiterom pa će i oni morati da traže pomoć jačih i močnijih sila od njih samih.  Kina će pokazati i svoju vojnu moć iako će gledati da uvek bude suzdržana. Islamski svet neće da mirije i ekstremisti će biti jako organizovani posebno u periodu pomračenja Sunca i Meseca a to je početak godine, juli mesec i sam kraj 2019. Godine.

REGION

Loša godina za naše bivše republike. Makedonija i Crna Gora će biti na udaru. Kod njih će odvijati problem sa Albancima, sa teroristima a posebno će ekonomski da slabe, na prvi pogled neće tako izgledati. Makedonija iako glasa sve protiv Srbije što joj se servira na kraju će opet tražiti pomoć i savete od nas.

Crna Gora  prolazi kroz svoje dvolično lice da li biti Srbin ili europejac. Ni njihovi potezi prema Srbiji neće biti bratski ni korektni posebno kada je pitanje crkve, pravoslavlja, jezika ali i samog odnosa naše zajedničke istorije. Sredina godine doneće pobune u Crnoj Gori u vladi i podele zbog takvog stava. Nažalost u mnogo čemu biće veća podrška Hrvatskoj nego Srbiji. Za Crnu Goru ovo je prelomna godina u smislu približavanju i neke konfederacije sa Srbijom.

Slovenija će nastaviti dobar odnos sa Srbijom, mada kod njih se situacija finansijski menja na teže. Mnogi mladi će odlaziti iz države u potrazi za srećnijom zemljom.

Hrvatska će imati težu finansijsku godinu. Mnogi će morati svoju imovinu, kuće, stanove da prodaju da bi im život bio lakši. Pokušaće da se približe Rusiji, Kini ali će morati da se menjaju iznutra što je za njih realno teško. Dosta će sve zavisi kako se budu odnosili prema Srpskim izbeglicama, povratnicama, veličanju ustaštva. Iako Srbi neće dobiti još uvek status ,,normalnih građana” sa normalnim pravima jer je politika takva da se stalno afirmiše na perfidno ,,ubistvo” pravoslavlja, naša vlada i novo oformljenje organizacije će se boriti i svetu predstaviti pravu sliku o istoriji i našem narodu i njihovom stradanju. Hrvatska mora da menja svoj sistem vrednosti jer će totalno potonuti u svojoj mržnji i jednostranom gledanju na svet oko njih.

Bosna i Hercegovina će biti bliža Srbiji po svemu a najviše po ekonomiji ali i smirivanju duhova prošlosti. Nažalost mnogo je stradanja na ovim prostorima pa će uvek biti ispada ali naredna godina je velika za našu izgradnju dobrih odnosa.

SRBIJA

Srbija nastavlja svoju borbu. Kako je ovo bila izazovna godina na svim frontovima i naredna će biti još više, stim što će ipak biti pomaka svakog meseca po malo. Naravno, da ne može sve u jednoj godini da se reši ali najvažniji događaji će svakako biti izradnja zemlje. Jupiter koji inače predstavlja auto put možemo računati da će se Srbija po tom pitanju i te kako izgraditi jer će država imati veliku korist od toga ali i građani. Otežanja će biti na polju zakona, prava koji će biti posebna oblast za rešavanje u okviru zemlje. Promene su neizbežne.

Zdravstvo ne može odmah da se reši kao ni gužve i čekanja ali izgradnja i renoviranje bolnica će biti a privatne poliklinike će preuzimati odgovornost kao i državne. Obrazovanje dece, mladih, žena će biti centralno pitanje – kako suzbiti nasilje u kući, školi, preventiva od konzumiranja narkotika, alkohola, pušenja ali i kako se hraniti zdravije i baviti sportom. Jezik i očuvanje vere i pravoslavlja će biti intenzivno podstaknuto. Edukacije, tribine, tv emisije, pisani mediji će biti veoma zaposleni u tom smeru.

Kultura će imati rast. Zbog Jupitera u Strelcu koji predstavlja film, snimanje, velike projekte naši umetnici će imati dosta posla. Snimaće se serije, filmovi koji su dosta povezani sa našom istorijom zbog Saturna u  Jarcu. Veliki napredak za mlade umetnike kako ovde tako i na istoku. Moda će takođe postati značajna kao privredna grana. Naši kreatori ali i roba biće tražena kako u Rusiji tako i u Kini.

Otpuštanja će biti manje, više izgradnje tako da će biti i veća potreba za radnom snagom. Srbija će morati više da se bavi poljoprivredom a mnogi privatnici će pronaći sreću u maloj kućnoj proizvodnji i prodaji.

Postoji aspekat koji će tokom proleća aktivrati izbore. Izbori vezani za pridruživanje EU, odvajanje Kosova. Međutim odvajanja neće biti. Teška situacija u smislu pregovora predstoji, čak će ova godina biti kapitalna za očuvanje Kosova. Zbog ljutih i nemoćnih Albanaca napetost će biti prisutna, pokušaj upada nasilno na Srpsku teritoriju biće štih proba separatista ali biće i odgovora na takav izazov. To je period proleća. Posebno će biti velika borba prvog premijera Ivice Dačića sa Hrvatskom i našim pravima i indetitetom. U ovoj godini Ivica Dačić kao dupli Jarac u horoskopu će uspeti da ,,obnovi” treći svet i još privuče pozitivnih glasova za Srbiju i njeno celokupno očuvanje.

Jedan od možda najinteresantnijih događaja tokom godine će biti savez Balkana koji će biti sada ozvaničen kao važni politički i strateški faktor. Podrška će doći od strane Rusije i Kine pa i u neku ruku Turska iako je pomalo paradoksalno. Mađarska, Rumunija, Bugarska, pa i zemlje regiona biće predvođene Srbijom kao centralnom državom i glavnim gradom Beogradom. Ovo je aspekat koji će se ostvariti. On ima jedno od najjačih dejstava upravo 2019. G  ali će se zbog velikog interesovanja država oko nas jačati i narednih godina pa se može reći da se stvara jedan novi svet, kao što su nestvrstani bili treće svet, tako će ovaj naš Balkanski ili koje ime već dobije biti neki novi četvrti svet.

Nekako Srbi po svom temperamentu najviše vole borbu a tu borbu kolektivno preživljavaju na polju sporta. Košarka će biti dominantna, grupni ženski sportovi će pronaći svoje mesto pod suncem, streljaštvo, konjske trke kao nešto novo će ostaviti utisak, prvenstvo u rukometu koje ima predispoziciju da sportisti prođu zadovoljavajuće. Naš fudbal će imati napredak. Crvena Zvezda i Partizan će imati dobru narednu godinu, bolju nego 2018. Srpski fudbal ima aspekte da se povrati i još više pojača sistem vrednosti igračima koji dugo nisu imali unutašnju snagu. Stadion Crvene Zvezde ima aspekte renoviranja, uvećanja, dobijanja jednog novog oblika građevine, po aspektima će se pokrenuti krajem godine.

Na kraju ono što nas najviše zanima i sportista koji podiže sistem vrednosti naciji – Novak Đoković. Iako mu je 2018 godina bila jedna od najboljih, pored 2011. g kada je prvi put postao broj 1., Novak zbog uticaja Saturna u znaku Jarac i Jupitera koji je opozitan njegovom znaku Blizanci ima priliku da zadrži dobru poziciju na listi. Saturn će mu dati iskušenja, borbu, nekad gubitak ali kraj mora biti – pobeda! Jelena Đoković supruga ima povoljne aspekte za trudnoću do kraja godine.

Verovatno će se pojaviti nova kategorija nagrade u svetu sporta do kraja godine. Biće to sportista nad sportistima! Mi naravno znamo ko je to!? Iako doleze nove mlade teniske snage teško da će neko stići ili prestići u nekoj bližoj budućnosti tri musketara Novaka, Federera i Nadala.

Podelite ovo na društvenim mrežama!

Related Posts