Retrogradne planete

RETRO MERKUR

Ovo je transit koji traje oko 24 dana, što se obično dešava oko 3 puta godišnje. Ova tranzit planeta daje veću verovatnoću da će izazvati spoljne uticaje u vašem trenutnom iskustvu nego aktivirati unutrašnje. Ovo može stvoriti frustriracije, kašnjenja, zastoj ili poslednjem trenutku promene planova. To nije najbolje vreme za donošenje važnih odluka ili potpisivanja dokumenata za koje se očekuje da će biti od dugog značaja. Možete očekivati sve vrste manjih prekida kada se bavite bilo kojim oblikom komunikacije ili transportnih kanala. Tipične manje neprilike mogu snaći sve one koje se bave auto popravkom kvarova, telefonima, kašnjenja pošte, odložene isporuke, mašinski kvarovi, iznenadna otkazivanja – poslenji minut- promocija prethodno ugovorenih planova i pregovora. Ponekad greške napravljene u prošlosti sada mogu biti ispravljene. Ovo je stvarno dobro vreme za sve mentalne aktivnosti kao sto su istraživanje uređivanje, reviziju pismenihi radova, dokaz čitanje, itd .Ovo je takođe dobro vreme za meditaciju, istraživanje samog sebe i učenje raznih oblika psiholoških tehnika. Nove aktivnosti treba planirati detaljno tokom tog perioda, dok su nerešene stvari iz prošlosti najbolje da se završe.

RETRO VENERA

Razdoblje retrogradne Venere traje oko 42 dana. Javlja se otprilike na svakih 18 meseci. Ovaj period najverovatnije menja događaje koji uključuju nase ljubavne impulse, znamenitosti, svestan emocionalni odgovor, lične vrednosti i partnerstvo. To takođe može biti u vezi sa trenutnim finanijskim uslovima i lične imovine. To nije preporučljivo vreme za ulazak u brak ili čak početak postupka za razvod braka, poslovna partnerstva, i sva profesionalna pitanja. Venera je takođe planeta novca, ovo može biti loše vreme za velike finansijske kupovine ili ulaganja. Ovo takođe nije dobar trenutak za maštanje o ljubavi. Na konstruktivnom nivou ovo može biti odličan period za preispitivanje svih postojećih odnosa u smislu njihove stvarne vrednosti za vas pre svega donošenja bilo kakvog konačnog zaključka koji uključuje odluke ili obaveze. U ovom trenutku možete uspostaviti bolje načine za ravnotežu vaših finansijskih poslova za budućnost.

RETRO MARS

Tranzitni Mars kreće se retrogradno oko 80 dana, dešava svake 2 godine. Kada je retrogradan, to može izgledati kao da ce se novi planovi obiti o glavu, gube se. Treba više truda za sve što se radi, stavri se odvijaju presporo ili se ne aktiviraju u svim pravcima. Ovo nije najbolje vreme za početak aktivnosti koje se pozivaju na istaknuti stepen napora, hrabre akcije, avanturistički izazovi ili stalna potrošnja energije. Izazovna iskustva vam govore da niste u skladili svoju energiju ispravno i da morate usmeriti vašu fizičku pažnju na ono sta šte ranije zanemarivali. Ako ste osetljivog zdravlja, može doći do problema koji uključuju vašu vitalnost tokom ovog tranzita, često zbog naprasite naravi, razdražljivosti, nestrpljivosti. Ovde se uključuju upale, ogrebotine, opekotine, posekotine ili povrede zbog nagle nesreće. Međutim, ovaj tranzit je odličan za pokretanje i planiranje bilo kog važnog projekta, ili da se vratimo i poradimo na ranije započetim projektima i konačno završimo pitanja iz prošlosti. Kada se koristi konstruktivno ovoj fazi stvara odlične prilike da pređete nešto što vam je važno.

RETRO JUPITER

Jupiter u tranzitu retrogradne faza traje 4 meseca i obično se javlja jednom godišnje. Ovaj period deluje više kao uticaj na vaš karakter, stav, nego na događaj. Ovo nije dobar trenutak za obilazak gradova, da se putuje u inostranstvo ili da se finaliziraju bilo kakve velike finansijske ili pravne ponude . Sa pozitivne strane ova faza je dobro vreme za sticanje dubljih stavova u duhovnim ili filozofskim pitanjima, kao i da unutrašnje znanje može da pređe od nesvesnog i dođe do svesnog. Verovanje u sebe je veoma jako iako se ona nalazi u srdačnost i mogu biti pokoreni. Kada Jupiter krene direktno opet će se usvojiti nove i sveže ideje koje vas mogu podići na viši nivo u vašoj zajednici. Ako Jupiter ima i druge stresne aspekte, inspiracija može biti jača i intenzivna ali nije pouzdana i presuda bi mogla biti neispravna.

RETRO SATURN

Ovaj tranzit Saturna retrogradne faze je period koji traje otprilike 4 i po meseca i javlja se jednom godišnje. Saturn usporava svoje trenutne aktivnosti, tako da daje bolju priliku da postanete efikasniji i počnete izradu za razumne planove i metode i omogućava vam da to iskoristite kasnije kada bude prava prilika. Preduzeća na globalnom nivou mogu očekivati da pretrpe kašnjenja ili neuspehe neodgovornim ponašanjem. Nepredviđene obaveze i odgovornosti ulaze u vaš život i zahtevaju svoje vreme i energiju, kao primer to može biti “ nedovršen posao “ zapostavljen ranije i sada mora se odraditi, pa tek onda se može krenuti napred. Dužnosti se rešavaju sa strpljenjem, izdržljivosti i postojanost. Saturn vas uči kako da se uspori, zaustavi ego, kako postaviti temelje i organizovati se. Ovo nije dobar trenutak za promenu karijere ili da se pokuša promeniti svoj status u zajednici, to je bolje vreme da se usklade ili promene u okviru vašeg trenutnog položaja. Ne tržiti aktivno dodatne obaveze, jer bi moglo više biti gubitka nego što se očekuje. Raditi na vašim unutrašnjim strukturama koje su vam potrebne za psihološku snagu, jer će vam kasnije biti od velike pomoći.

RETRO URAN

Tranzitni retrogradni Uran traje oko 155 dana, jedanput godišnje, tako da je verovatno da će uticati na vas lično i mora se gledati kuća kroz koju prolazi u vašoj natalnoj karti . Samo strogi aspekti ce se primenjivati sa ovim tranzitom. Ovi efekti će se odmah doziveti kao ometanje uobičajenog toka stvari u kuci. Lični planovi mogu biti poremećeni zbog uslova životne sredine. Situacije se brzo odvijaju i osporavaju status kao aktivnosti. Ovaj tranzit može pomoći u kontaktu sa potrebama za ličnu slobodu izrazavanja samo da su nedovršeni do ovog trenutka. Sa ovim retro Uranom intuitivni impulsi vas okreću sebi, možda ćete moći da pronađete nove načine izražavanja. Vi ne možete primetiti mnogo dešavanja spolja, ali to će biti zapanjujuće na vašim subjektivnim nivoima i nikada nećete videti stvari na sasvim isti način ponovo. Kada je energija zloupotrebljena možete iskusiti period čudnih nezgoda koje se retko mogu analizirati i objasniti. Najbolji način korisćenja ovog perioda je da vas podstakne da pogledate ispod površine stvari sve dublje, gde su skriveni uzroci prethodno ignorisani. Retrogradan Uran može vam dati veliko mentalno osnaživanje ako ste voljni da budete iskreni prema sebi i krenete sa samo-otkrivanjem o svom životu.

RETRO NEPTUN

Retrogradni Neptun traje oko 158 dana i javlja se jednom godišnje. Njen primarni uticaj će se iskusiti u kući kroz koju prolazi. Pošto je Neptun karakteristično suptilan, teško ga je definisati u materijalnom smislu, svi planetarni aspekti moraju biti uzeti u obzir za ovaj tranzit da se svesno razume. Veći deo ovog tranzita je teorijski i špekulativni i mogu se samo razumeti na dubokom nivou. Retrogradni Neptun uzburkava nerešene uslove iz prošlosti (čak i u ovom životu) emocija može promeniti psihološko stanje. Neptun može izazvati nemire, jer se često zanemaruju osećanja u vama koja kuljaju veoma duboka. Pokušajte da verujete u sebe i onda ćete moći dobiti unutrašnje smernice kako bi omogućili kontakt sa ovim nemirnim osećanjem. Zbog varljive prirode Neptun polako slabi, gubi podršku i postaje manje stabilan, čak i ako spolja se ne čini tako, trebalo bi da pogledate duboko u sebe za odgovorima. Tada ćete prepoznati gde ste emocionalno lišeni i gde vam je potrebna nega. Međutim možda ćete morati da iskusite neke od ovih tranzita dublje kako bi upoznali sebe.

RETRO PLUTON

Retrogradni Pluton traje oko 160 dana i javlja se jednom godišnje. Njegov uticaj je koncentrisan na kuću kroz koju prolazi, iako se kreće toliko sporo njegov uticaj može izgledati nejasno za vas. Pluton predstavlja onaj deo vaše psihe koju je često teško pronaći i razumeti i radi na našim najdubljim nivoima bića. Pluton zaustavlja spoljni razvoj kuće kroz koju prolazi i daje snagu da se fokusirate na ono sto ste sigurno uspeli da regenerišete tokom proteklih tranzitnih ciklusa. Svesniji možete postati od ovog tranzita. Sve što treba da shavtite jeste da stvari iz vaše prošlosti koje vas već narušavaju dovoljno je da se psihološki suočite sa njim. Pluton se samo bavi suočavanjem sa suštinom onoga sto niste transformisali na viši nivo izražavanja. Pluton traži razloga da se problem razradi. Sa objektivne tačke gledišta, ovo tranzit sugeriše da imate priliku, gledajući kuću u kojoj je gde je izvor energije skriveno, koji će sada pomoći da svoje ciljeve u ovoj oblasti dobro izrazite. Trebalo bi da podignete stepen discipline. Ovo može pomoći vašem unutrašnjem biću kome sada treba preporod. Pluton retrogradni može jasno očistiti skrivene slabe tačke. Ukoliko vam nedostaje samosvest nećete moći da tražite prave potencijale dostupne u ovom trenutku.

Podelite ovo na društvenim mrežama!

Related Posts