Tragična Venera u horoskopu poznatih

MARILYN MONROE

U forenzičarskoj astrologiji je važno pogledati dominantne planete jer nam one govore upravo o životu, radu ali i kraju jedne osobe. Ovde možemo da izdvojimo Veneru kao glavnu planetu koja je dala sve ali i uzela sve pa čak i život.

Biti popularan, poželjan, tražen, nadaren, talentovan a pre svega imati smisao za javnost i privlačenje drugih mora postojati jak uticaj Venere. Ovde se vidi koliko je Venera jaka u onom svom najlepšem smislu ali i koliko je doprinela da se život jedne od najlepših žena završi misteriozno tragično.
56 godina od odlaska zvezde koja sija i dalje

Kao što je mitološki Venera simbol lepote, fizičke lepote lica i tela tako je ovo zemaljski simbol lepote lica i tela bila i ponekima još uvek ostala Merilyn Monroe.

Posle pedest i šest godina, ona i dalje zrači, ikona koja nema svoj kraj, inspiracija umetnicima, slikarima, fotografima…

Astrološki Saturn u Vagi u svojoj egzaltaciji ili najjačem i najboljem položaju u trećem polju javnosti, medija, tv, radio u dobrom aspektu sa natalnim Jupiterom iz sedmog polja javnosti, daje da se i te kako govori, priča o njenoj harizmi i popularnosti.

Merlin je rođena u znaku Blizanci sa podznakom Lav. Merlin je bila glumica ali je često imala i muzičke numere koje je sama izvodila u svojim rolama. Podznak Lav svakoj ženi daje da izgleda glamurozno i da ne može da prođe ulicom a da bude neprimećena. Kada neko ima aspekat Venere u vatrenom znaku u ovom slučaju je Ovan i dobar aspekat sa Neptunom iz prve kuće koje predstavlja fizičko telo, takva osoba zrači svojim izgledom a posebno kada se taj trougao spoji u vatrenim znacima kao što je to ovde slučaj Venera trigon Neptun, takva žena nije lepa već je prava ,,bomba,, koja hoda ulicom.

Zanimljiva scena u jednom filmu ide kada se u pari / Neptun /koju stvara voz pred polazak sa perona, pojavljuje ona/ Venera /. Taj aspekat Venera – Neptun nosi težinu za njen ceo život kako umetnički tako i privatni. Ovaj aspekt daje da će osoba biti neobično lepa ili previše lepa, pa to može da izazove i nevolju, upravo zbog Neptuna koji nikako nije planeta koja donosi stabilnost već samo lažnu predstavu o nečemu. Zapravo, svi su videli koliko je jak njen senzibil, koliko privlači druge oko sebe ali jedino ko to nije video je – Ona ( jer taj Neptun se upravo nalazi u prvom polju koji predstavlja osobu lično).

Venera u Ovnu je agresivna i dobra strana te Venere je projekcija kroz film i muziku jer se nalazi upravo u devetom polju horokopa koji je veza sa znakom Strelac a on predstavlja veliku i glamuroznu filmsku industriju. Strelac je znak optimizma i sreće, pa će svi njeni filmovi, umetnička dela / Venera / biti lako štivo za publiku, obojeni komedijom jer se ista nalazi u znaku Ovan koji po prirodnom horoskopu vrlo komičan.
Pravi predstavnik tog aspekta je film ,,Kako se udati za milionera,, Venera/ udaja / i Jupiter / milioner /. Merlin ima vrh desete kuće karijere i uspeha u znaku Bika, pa će ona jako biti okrenuta muzici i plesu u filmovima.Venera i kao vladar Bika prestavlja obline, njihanje kukovima pa još u vatrenom znaku Ovna daće film ,,neki to vole vruće /some like it hot / ,, koji se smatra jednim od njenih najboljih filmskih ostvarenja.

Moramo napomenuti Mesec i Jupiter koji se nalaze u sedmom polju /javnost, publika, popularnost../ u znaku Vodolije /ekscentričnost, drugačiji od drugih / dali su posebnu vrstu popularnosti, koji niko nije imao pre a može se reći ni posle nje.

Zašto najbolnija i najtragičnija Venera?

Svaka žena / Venera / mora da ima podršku i ljubav svoje majke / Mesec /, da bi upravo razvila ženstvenost u sebi, Veneru u sebi. Kada su aspekti Venere napadnuti upravo od Plutona kao kvadrat i opozicija Meseca i Neptuna tu ne može da bude sve kako treba. Mesec u lošem aspektu dao je da majka bude u sanatorijumu / Neptun / i leči se. Venera u lošem aspektu kvadrat Pluton dao je magnetizam za muškarce ali koji su bili pravi sadisti / Pluton / i sa kojima je samo mogla da izgubi sav sjaj lepote i sigurnosti jedne ličnosti / Venera /.
Gubitak dece i pobačaji su produkt ovog aspekta, takođe ali i Uran na teškom poslednjem stepenu u znaku Ribe, daje takođe gubitak ploda.

Njena vatrena Venera Ovna je mogla jedino da se zadovolji ako pored sebe ima muškarca koji je broj 1!
Ovan je prvi znak u horoskopu, pa otuda i analogija.
Podznak Lav koji predstavlja predsednika, daće joj poznanstvo a kasnije i vezu sa čovekom br 1. – Predsednik države.

Naravno da njena Venera jeste bila zaslepljena, ali loš aspekat sa opasnim Plutonom, morao je dati koban kraj, zapravo – smrt. Merilyn kao Blizanac a znamo da je to znak komunikacije u konjunkciji sa Suncem, daje da je ona zaista imala vrlo važne informacije koje dolaze iz Bele kuće. Interesantan je aspekat da upravo taj Merkur koji zapravo predstavlja i nju samu jer je Blizanac, pravi loš aspekat sa osom osmog polja koji predstavlja smrt.
Ovde možemo da protumačimo da je nju ubila sopstvena reč.

Astrologija je mogla da pomogne u otkrivanju misterije ubistva, jer Saturn / država / u Škorpiji / ubistvo, smrt / se nalazi u 4 polju / kuća, dom, krevet, san / u ovom slučaju dobar aspekat sa Plutonom gde će ubica / Pluton / biti zaštićen od države / Saturn /.

Za običan svet ostaje misterija kvadrat Saturna i Neptuna /misterija, tajna / za Astrologe podstrek u izučavanju …
Zanimljiv podatak je da je u trenutku odlaska na nebo ove prelepe Venere, tranzitno Sunce stalo upravo na sam Ascedent, njen podznak, kao što smo već napomenuli prvo polje fizičko telo je ponovo napravilo po mortalnom horoskopu / trenutak smrti / dobar aspekat sa natalnom Venerom i dalo krajnji pečat ili večni sjaj i glamur, ljubav prema glumi i muzici. Početak, kraj i večnost . Merilyn ovim aspektom odlazi u istoriju kao najlepša žena koja je ikada postojala u svetu filma.

Podelite ovo na društvenim mrežama!